donderdag 17 september 2009

Bogor

Hallo allemaal,

Gisteren zijn we naar de botanische tuin in Bogor geweest. Hier stond toevallig nog een Nederlands stel om aan de wandeling te beginnen met een gids. Zij hadden dit al besproken in Nederland. Wij mochten meelopen van dat stel, dus dat hebben we gedaan. We hebben uitleg gekregen over allerlei bomen, planten en bloemen. Maar om nu te zeggen dat het een van de mooiste tuinen ter wereld is.... Mwah.... Maar goed, het was best interessant en die man vertelde het leuk. Verder zat er ook nog een zoologisch museum bij met allemaal opgezette dieren. Wel cool om te zien. Daarna zijn we het cenrum (Lees: drukke straat met allemaal auto’s, bussen, brommers en duizenden mensen) ingegaan om een telefoonkaart te kopen. S’ avonds bij het eten hebben we een ander Nederlands stel ontmoet. Het grappige is dat zij nog geen 300 meter bij ons vandaan wonen! Zij hebben een reis voor 2 personen met accomodaties en chaufeur geboekt. Het bleek dat zij grotendeels dezelfde route gaan doen als dat wij wilden doen. Het klikte meteen goed en nu reizen we met hen en hun prive chaufeur mee. Zij reizen alleen tot Yogyakarta en gaan vanuit daar met het vliegtuig naar Bali. Wij reizen nog een stukje door en gaan dan met de boot naar Bali. Morgen vetrekken we naar Malabar. Hier overnachten we in een questhouse op een theeplantage. Daarna reizen we door naar Bandung. Vandaag hebben we zelf een wandeling gemaakt hier in de buurt. Zie foto' s hieronder. We hebben ook nog 2 foto's bji het vorige bericht gezet. S' middags hebben we een duik genomen in het zwembad en straks gaan we weer lekker eten. Het regent en onweert hier trouwens elke dag. Bogor wordt ook wel de regenstad genoemd. Er vallen per jaar zo'n 320 onweersbuien. Till next time!

Papa Theo & mama Yvonne, we missen de sultana's niet met 3x per dag warm eten!
Papa Peter & mama Roelie, je kunt hier prachtige wandelingen maken, ook echt iets voor jullie!
Edwin, ouwe slavendrijver, straks als ik uitgerust ben en nog in het ritme van hier zal zitten, dan mag je me weer aan het werk zetten.
Selma & Bas, de kast zal vast mooi staan, jippie! Op je verjaardag zullen we hem wel zien.
Angi, beterschap!!
Wen & Camiel, verder goede vakantie gehad? Fijn dat jullie weer veilig terug zijn!
Duckies, Remco geniet nog steeds van de nasi, rijst en kip en haalt op zijn tijd een banaantje, zoals je op de foto kunt zien.

Dikke kus, Remco & Helma.








woensdag 16 september 2009

Aankomst

Hallo allemaal,

Gisteren zijn we aangekomen in Jakarta. Het was een lange zit, maar Malaysia Airlines is een goede maatschapij. Meer beenruimte, een eigen tv-scherm waar je films op kan kijken of muziek kunt luisteren en niet geheel onbelangrijk (voor Rem dan) genoeg te eten en te drinken. We kregen zelfs bier en wijn! Daar word je relaxed van! In Kuala Lumpur hadden we 3 uur overstaptijd. Dit was op zich niet veel, aangezien we al meer dan een uur op zoek moesten naar een rookruimte.....:-) Daarna nog bijna 2 uurtjes vliegen naar Jakarta. Ook tijdens deze korte vlucht kregen we weer een maaltijd met jawel 3 ferrero rochers erbij! Hier aangekomen stond er al iemand op ons te wachten en zijn we meteen uit Jakarta vertrokken naar Gadog, waar ons questhouse is. Dit dorpje ligt iets hoger en is dus ook meteen wat koeler. We hebben een ruime kamer met een prachtig uitzicht op de rijstvelden en de rivier! Het eten (3x per dag rijst of nasi) is lekker en de mensen zijn erg vriendelijk. Gisteren hebben we eerst bijgeslapen. Vanochtend ontbeten en zometeen gaan we naar Bogor. Hier schijn je een van de mooiste botanische tuinen van de wereld te hebben. Ook willen we nog een wandeling door de rijstvelden maken.
Bedankt voor jullie reacties! Erg leuk! Till next time!

Liefs, Remco & Helma.


Uitzicht vanaf ons balkon



zondag 13 september 2009

Vertrek!

Hallo,

Morgen is het zover! Dan vertrekken we voor 3,5 week naar Indonesië: Java & Bali.
We komen aan in Jakarta en gaan dan meteen door naar Bogor. Dat is een plaatsje op 2 uur rijden vanaf Jakarta en dit ligt hoger in de bergen. We hebben hier alvast 2 nachten in een questhouse geboekt. Ook worden we afgehaald van het vliegveld. Dit is toch wel zo prettig als je een lange reis achter de rug hebt. Onze tassen zijn inmiddels gepakt, dus we zijn er helemaal klaar voor! Tot in Java!

Lfs, Remco & Helma.