vrijdag 2 oktober 2009

Lovina en Bali Barat National Park

Hoi,

Het vorige bericht eindigde met dat we nog even bij het zwembad zouden relaxen. Toen ik dat schreef lag Rem al lang en breed in de zon en jawel, jullie raden het al: Rem is giga verbrand. Een rode kreeft is er niks bij. Rond de middag na de lunch zijn we dus langs de kust naar Lovina gereden. Onderweg hebben we de Git Git waterfall bezocht. Deze waterval is de hoogste van Bali met 40 meter. Daarna zijn we doorgereden naar Lovina. Dolfijnen hebben we niet gespot. We hadden anders om 5 uur om moeten staan en van 6 tot 8 op een boot voor de kust moeten varen samen met 50 andere boten. Hier hadden we geen zin in. Dus na het ontbijt zijn we rustig richting het Bali Barat National Park gereden. We wisten dat Klaartje en Patrick hier zouden zitten. Het was erg gezellig ze weer te zien! Nadat we ons geinstalleerd hadden in ond primitieve hutje op palen (er stond alleen een bed in), hebben we s' middags gesnorkeld. Je kon vanaf hun hutje zo het water in en 10 meter verder was het koraal met prachtige vissen al te zien! Daar lag ook een boot en we zijn hier naar toe gezwommen en mochten aan boord komen om koffie en thee te drinken. Ook zijn we achter en voor van de boot gesprongen! Stoer he? Na het zwemmen hebben we buiten gedouchd (Lees: hokje met grote rode mieren en schelpen) en zijn we gaan eten in een toren. Vanaf hier had je een prachtig uitzicht over het park. We hebben bijna alle cocktails van de kaart geprobeerd, errruggg lekker! Daarna zijn we met een safariwagen teruggebracht naar ons hutje. 'S nachts werden we ineens wakker van 2 apen die ruzie hadden naast onze hut. Ook kropen er muizen onder de hut door. Een gezellige beestenbende dus! Vanochtend zijn we na het ontbijt vertrokken naar Sanur. Onderweg hebben we de tempel Tanah Lot bezocht. Dit is een tempel in zee. Hier in Sanur blijven we waarschijnlijk 1 nacht. De laatste dagen gaan we echt lekker niksen. We hebben trouwens niks gemerkt van de aarbeving op Sumatra. Wel regende het vandaag de hele dag voor de eerste keer. Wij gaan zometeen even wat eten. Till next time!

Dikke kus, (Rooie)Remco & Helma.

Git Git waterval

Boot waar we vanaf gesprongen zijn
Ons hutje
Safari wagen

woensdag 30 september 2009

Amed

Hallo allemaal,

Hier zijn we weer! Dit keer vanuit Amed. Gisteren zijn we vertrokken met onze huurauto uit Ubud. Het rijden gaat goed! Rem is ondertussen wel wat gewend.... Het enige lastige is dat hier niet zoveel borden staan, waarop de plaatsen worden aangegeven. Maar we zijn erachter dat als een plaats toevallig wel op een bord staat en op het volgende bord niet, dan moeten we gewoon rechtdoor, haha. Gisteren dus een prachtige route gereden door vulkaanlandschap en rijstvelden. Onderweg hebben we Goa Lawah bezocht. Dit is een tempel in een grot met honderden vleermuizen. S' middags hebben we gelunchd in Candidasa. Het restaurantje zat bij een hotel aan de zee! Daarna zijn we doorgereden naar het waterpaleis in Tirtangangga. Op dit terrein wonen nog nakomelingen van de koninklijke familie. Er staan veel beelden in de vijvers. Hier wilden we een verfrissende duik nemen, maar het 'zwembad' stelde niet veel voor, dus zijn we doorgereden naar Amed, een rustig dorpje aan zee. We zitten in een prachtig resort (het is laagseizoen, dus het is betaalbaar, beter!) aan zee dus en met de vulkaan op de achtergrond. We hebben een kamer met een soort inloopdouche. We gaan nu een paar uurtjes lekker luieren bij het zwembad en dan rijden we vanmiddag richting Lovina. Dit is een prachtige route langs de noordkust van Bali. In Lovina hopen we dolfijnen te spotten. Tot de volgende keer!
Liefs, Remco & Helma.
Goa Lawah, vleermuizengrot
Het waterpaleis in Tirtangangga

Ons verblijf in Amed. Zwembad met de zee op de achtergrond

maandag 28 september 2009

Bali/Ubud

Selamat Datang di Bali oftewel: Welkom op Bali!

Gisteren zijn we dus vertrokken uit Java. Het bleek maar een uur vliegen te zijn en we hebben geen tussenlanding gemaakt. Businessclass was goed te doen! Hier aangekomen was het nog een uur later, dus het tijdsverschil is nu 6 uur. Op Bali aangekomen zijn we met Patrick en Klaartje meegereden. Er stond weer een chauffeur voor ze klaar. Na afscheid genomen te hebben, zijn wij naar een ander hotel gegaan. We zitten nu in Ubud. Vandaag hebben we een tour rondom Ubud gedaan. Een man van het hotel heeft ons de hele dag rondgereden. We zouden om 9 uur 's ochtends vertrekken, maar Rem was vergeten z'n telefoon (is onze wekker) een uur te verzetten, dus we waren een beetje aan de late kant. Maar ach, wat maakt het uit, het is tenslotte vakantie, dus we zijn wat later vertrokken. Omdat Ubud een kunstenaarsdorp is hebben we eerst een paar kleine dorpjes rondom Ubud bezocht. Ieder dorp heeft zijn eigen specialiteit, zoals houtsnijwerk, schilderen of beeldhouwen. Er worden dus prachtige dingen gemaakt! We hebben een mooie boeddha op doek gekocht! Daarna zijn we doorgereden naar Goa Gajah, ook wel elephant cave tempel genaamd en de Tirta Empul, ook wel Water Spring Tempel genaamd. Beide tempels hebben 2 baden. 1 voor mannen en 1 voor vrouwen. Men gelooft dat het water een geneeskrachtige en reinigende werking heeft. Na deze bezoeken zijn we gaan lunchen in Kintamari. Hier hadden we een prachtig uitzicht op de vulkaan en het meer Batur. na de lunch hebben we een traditionale koffiemakerij bezocht. Hier hebben we uiteraard ook de koffie geproefd. Echt lekker! Als afsluiting van deze dag zijn we naar de Monkey Forest gegaan. De naam zegt het al, het is eigenlijk een soort apenheul. De apen lopen hier dus vrij rond. Vanuit hier zijn we lopend door het centrum van Ubud naar ons hotel gewandeld. Vanaf morgen gaan we een auto huren. Het autorijden is hier goed te doen. Waarschijnlijk gaan we richting Candidasa aan de kust.Tot de volgende keer!

Greetings, Remco & Helma.

P.S. Joeky, Henri en Martijn, alvast van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!

Ons hotel in Ubud


Goa Gajah

Gelunchd met prachtig uitzicht op de vulkaan


Monkey Forest


Gekocht schilderij