maandag 28 september 2009

Bali/Ubud

Selamat Datang di Bali oftewel: Welkom op Bali!

Gisteren zijn we dus vertrokken uit Java. Het bleek maar een uur vliegen te zijn en we hebben geen tussenlanding gemaakt. Businessclass was goed te doen! Hier aangekomen was het nog een uur later, dus het tijdsverschil is nu 6 uur. Op Bali aangekomen zijn we met Patrick en Klaartje meegereden. Er stond weer een chauffeur voor ze klaar. Na afscheid genomen te hebben, zijn wij naar een ander hotel gegaan. We zitten nu in Ubud. Vandaag hebben we een tour rondom Ubud gedaan. Een man van het hotel heeft ons de hele dag rondgereden. We zouden om 9 uur 's ochtends vertrekken, maar Rem was vergeten z'n telefoon (is onze wekker) een uur te verzetten, dus we waren een beetje aan de late kant. Maar ach, wat maakt het uit, het is tenslotte vakantie, dus we zijn wat later vertrokken. Omdat Ubud een kunstenaarsdorp is hebben we eerst een paar kleine dorpjes rondom Ubud bezocht. Ieder dorp heeft zijn eigen specialiteit, zoals houtsnijwerk, schilderen of beeldhouwen. Er worden dus prachtige dingen gemaakt! We hebben een mooie boeddha op doek gekocht! Daarna zijn we doorgereden naar Goa Gajah, ook wel elephant cave tempel genaamd en de Tirta Empul, ook wel Water Spring Tempel genaamd. Beide tempels hebben 2 baden. 1 voor mannen en 1 voor vrouwen. Men gelooft dat het water een geneeskrachtige en reinigende werking heeft. Na deze bezoeken zijn we gaan lunchen in Kintamari. Hier hadden we een prachtig uitzicht op de vulkaan en het meer Batur. na de lunch hebben we een traditionale koffiemakerij bezocht. Hier hebben we uiteraard ook de koffie geproefd. Echt lekker! Als afsluiting van deze dag zijn we naar de Monkey Forest gegaan. De naam zegt het al, het is eigenlijk een soort apenheul. De apen lopen hier dus vrij rond. Vanuit hier zijn we lopend door het centrum van Ubud naar ons hotel gewandeld. Vanaf morgen gaan we een auto huren. Het autorijden is hier goed te doen. Waarschijnlijk gaan we richting Candidasa aan de kust.Tot de volgende keer!

Greetings, Remco & Helma.

P.S. Joeky, Henri en Martijn, alvast van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!

Ons hotel in Ubud


Goa Gajah

Gelunchd met prachtig uitzicht op de vulkaan


Monkey Forest


Gekocht schilderij

5 opmerkingen:

  1. Hoi Helma en Remco,

    't Is altijd weer een verrasing om jullie reis te volgen op deze manier. De foto's zijn ook steeds weer leuk. We krijgen er zelf steeds meer zin in om ook zo'n reis te boeken.
    Nog geen last gehad van overactieve darmen??
    Als we het goed begrijpen dan gaan jullie nu met z'n tweeen verder.
    Nog veel plezier en tot de volgende blog!
    XXX papa & mama katoele

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Rem en Hel,

    wat schrijven jullie veel!! We blijven goed op de hoogte zo!
    Mooi schilderij zeg!
    Ik heb vandaag goed nieuws gekregen...ik mag de master neurologopedie gaan doen...dat betekent 3 jaar studeren!!!!

    Tot het volgende verhaal!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi hoi

    wat een prachtige foto,s weer!
    echt super dat jullie alweer zoveel gezien en gedaan hebben,weer een hoop te vertellen straks!
    nu zeker nog een paar daagjes strand, ook nog duiken???
    bedankt voor de felicitatie, jaja rem mis je alweer de monschou haha

    lekker genieten!!!

    veel liefs martijn lisa en een dikke kus van zoé

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haj! Heerlijk hebben jullie t. Ik herken Bali op de fotoos. Ik ben paar jaar geleden naar de meeste plekken gefietst...totdat mn kuitspier het begaf. Naar de vulkaan ben ik achterop de brommer gegaan. De meest bijzondere ervaring was de crematie die ik een hele dag met een familie heb mee mogen beleven. Heel bijzonder. Dus een klein advies....probeer uit te vinden of er op de balinese kalender nog een crematiedatum staat....is echt heel bijzonder om dat met één familie mee te mogen maken...

    Veel plezier...!!!!!!!!!!

    Ciao!

    Angi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi hallo,
    Wat is dat een leuk hotel in Ubud...Mag ik weten wat is de naam van de hotel en waar is ie precies in Ubud?

    Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen