zaterdag 26 september 2009

Yogyakarta

Hoi allemaal,

Vanuit Wonosobo (waar we brak wakker werden, omdat we een hotel hadden met als binnenplaats een garage waar dus autoalarmen afgingen e.d!) zijn we ' s ochtends vroeg vertrokken naar het Dieng Plateau. De rit hier naar toe was echt heel mooi! Het plateau hadden we ons iets groter voorgesteld. Toch was dit de moeite waard om gezien te hebben. Deze hoogvlakte wordt gevormd door de bodem van een krater van een ingestorte en uitgedoofde vulkaan. De natuur is er een beetje spookachtig. Dieng betekent dan ook 'woonplaats van de goden'. Op het plateau staan oude tempelds. Na het plateau zijn we doorgereden naar Kawah Sikidang. Dit is een kratermeer met kolkende en kokendhete moddermassa en opstijgende zwaveldampen. Dit was erg gaaf om te zien, je moest af en toe wel je neus dicht houden.... Daarna zijn we naar Telaga Warna (het meer der kleuren) gegaan. Hier hebben we een korte wandeling gemaakt. Afhankelijk van het licht neemt het zwavelhoudende water de kleuren geel, lichtblauw, turkoois of donkerblauw aan. Op de foto kun je zien dat dit bij ons turkoois is. Omdat het droogseizoen is stond er niet heel veel water in het meer. Daarna zijn we doorgereden naar Magelang. Vanuit hier konden we lopend naar de Borubudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Hier zijn we de volgende ochtend om 6 uur naar toe gegaan. Dan is het nog redelijk rustig. Het was erg indrukwekkend! De tempel bestaat uit verschillende lagen. Deze lagen moet je met de wijzers van de klok meelopen. Ook staan er veel tekeningen in de stenen gegrafeerd. Onze gids heeft hier een paar mooie verhalen bijverteld. De Borobudur heeft de vorm van een boeddhistische mandala. Dit is de symbolische weergave van de kosmos. Ook de natuur en het uitzicht zijn prachtig! na dit bezoek zijn we doorgereden naar Yogyakarta. We hebben eerst een vliegticket naar Bali geboekt. Dezelfde vlucht als Patrick en Klaartje. We vetrekken over 3 uur. We zitten trouwens businessclass en dat voor een paar tientjes. We maken nog wel en tussenlansding in Surabaya. We zitten in een heerlijk klein questhouse met lekker eten, schone kamer en een mooi zwembad en uiteraard niet te vergeten: gratis internet! Nou, we nemen nog een duikje en ons volgende berichtje is dus vanaf Bali.
Liefs, Remco & Helma.
Dieng Plateau

Telaga Warne (het meer met kleuren)

Borobudur

Op de Borobudur

Prachtige boeddha's op de Borobudur

3 opmerkingen:

  1. Ha lieverds,

    Wederom geweldige foto's! En nu dus op Bali. Daar valt vast ook veel te zien en te beleven! Geniet van het mooie weer, want vanaf dinsdag wordt het hier herfst (15 graden, regen etc.).

    Liefs, Wen & Camiel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haj! Klinkt allemaal erg goed. En straks lekker ontspannen op Bali. Heerlijk! Hier ook heerlijk relaxed weer. Zelfs beetje bruin worden op mn balkonnetje. Ik hoef nog maar 7 weken en dan is het voor mij zover....:-)! Geniet maar heerlijk verder. Enne...ik ben helemaal opgeknapt, maar een ander virus dan de Mexicaanse waart hier rond...tot volgende bericht!

    Dikke knuf!

    Angi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeps er ging even wat mis...

    Lieve Helma en Remco,

    Wat weer een mooie verhalen en foto's!
    Hebben jullie op de Borobudur jullie arm ook in de Stupa gestoken en de Budda aangeraakt??? Hope so!
    We genieten erg van jullie mooie verhalen en foto's,
    De Lonely Planet gids is er niks bij, daarom volgend jaar allemaal een echte "Helma&Remco" in de koffer!
    Blijf genieten, we 'doen' een kaarsje en glaasje op jullie gezondheid!

    Liefs, Jaap en Magda

    BeantwoordenVerwijderen