maandag 21 september 2009

Malabar en Bandung

Hello!

We hebben een tijdje niet kunnen bloggen, maar hier zijn we dan weer. Dit keer vanuit Pangadaran, een plaatsje aan het strand. Een paar dagen geleden zijn we dus uit Bogor weggereden naar de theeplantage in Malabar. We reizen dus samen met Patrick en Klaartje en zij hebben een prive chauffeur. We zijn om 8 uur 's ochtends vertrokken en kwamen pas s' avonds om 7 uur aan. We hebben er zo lang over gedaan omdat het hier einde ramadan is en dus suikerfeest. Iedereen gaat dan naar familie toe om dit te vieren. Er stonden dus kilometers lange files. Tussen de middag hebben we bij een grote mall gelunchd. Klaartje kwam op het idee om sushi voor onderweg mee te nemen. Ze wees er een paar aan en gaf aan er van elk een stuk of 4 te willen hebben. Het duurde en duurde en eindelijk hadden ze alles ingepakt en moest ze omgerekend 35 euro betalen. In de auto bleek dat ze 4 porties van 10 stuks had gekregen! Bij overmaat van ramp viel de zak met sushi bij de theeplantage van het muurtje af! Kortom: dure sushi met kaviaar. In het gebied naar de theeplantage zag je duidelijk hoe heftig de aardbeving van een paar weken geleden is geweest. Overal zag je ingestorte huizen en er stonden tenten van het rode kruis voor opvang van de mensen. Eenmaal aangekomen bij het guesthouse op de theeplantage bleken wij de enigen te zijn! Na een warm douche (dachten we, was dus koud!) zijn we gaan eten bij een lokaal restaurantje. Deze ging speciaal voor ons open. Het is suikerfeest, dus eigenlijk zat ie al dicht. Na een nacht in een muf hok met koud water en 15 muggen (Die Rem overigens allemaal heeft gekild voor het slapen gaan) zijn we vroeg op gestaan om met Patrick en Klaartje een ochtendwandeling (jalan jalan) over de theeplantage te maken. Dit was een schitterend wandeling bij zonsopgang! Daarna hebben we buiten (makan dilouar) ontbeten op de veranda. Na het ontbijt zijn we naar een theefabriek gereden. Hier werd ons het proces van thee maken uitgelegd. Hierna zijn we doorgereden naar Bandung.

Na weer de hele dag gereden te hebben kwamen we dus aan in Bandung. We zijn meteen doorgereden naar Jeansstreet. De naam zegt het al: een straat vol met allerlei outletwinkeltjes. Rem heeft bij en Rambowinkel een korte camouflagebroek gekocht. Het enige hotel wat nog beschikbaar was, was het Preangerhotel. Een luxe hotel, aangezien er een roltrap inzat! Het leek wel een warenhuis. Na deze lange zit, hebben we een heerlijke (warme) douche genomen en zijn we lekker wezen eten bij de Pizzahut. Rem heeft nog een goede daad verricht, want de 2 stukken pizza die hij over had, heeft hij aan een zwerver gegeven. Het is tenslotte suikerfeest.
De volgende dag zijn we eerst naar de actieve Prahu vulkaan gegaan. We moesten via een junglepad naar de vulkaan lopen. Je zag het water gewoon borrelen (koken) en je kon met je voeten in een natuurlijk sulfurbad gaan zitten. Rems voetjes zijn nog zachter dan dat deze al waren. Al met al , was het best indrukwekkend om te zien!
Hierna zijn we doorgereden naar de warmwaterbronnen van Ciater. Dit bleek achteraf gewoon een aangelegd park te zijn met 2 zwembaden. Beetje jammer, dus na een lunch genuttigd te hebben, hebben we een 2e poging ondernomen en zijn we naar de bronnen van Maribaya gereden. Ook dit was een park, maar wel met een zeer grote natuurlijk waterval (kodak-moment). Verder was het park erg verwaarloosd. Er lag veel afval in het water, echt zonde.
Na deze belevenis zijn we naar een restaurantje gereden op een berg. Vanuit hier had je een prachtig uitzicht over Bandung. Het eten was super! Het koste maar liefst 1 miljoen rupiah! Dat is zo'n 70 euro voor 4 personen. Geen geld dus. We hadden zelfs een heerlijke cocktail! Daarna zijn we met onze tijdelijke chauffeur (de chauffeur van Patrick en Klaartje hadden we een vrije dag gegeven, zodat hij bij zijn familie kon zijn met het suikerfeest) naar zijn huis gegaan en mochten we een kijkje binnen nemen en hebben we koffie gedronken met zijn familie en gezien hoe hij leeft.

Vandaag zijn we dus weer vertrokken uit Bandung. We wilden eerst nog een vulkaan bezoeken en met bamboevlotten een meertje oversteken, maar omdat het wederom druk was op de weg, hebben we besloten om dit over te slaan. Wel zijn we nog gestopt bij een dorpje aan de weg. Hier kregen we uitleg over hoe de mensen leven. Dit was interessant om te zien.

Morgen gaan we naar de Green Canyon en 's middags naar een wit zandstrand.
Zometeen eerst lekker slapen (in ons questhouse met openluchtbadkamer!).
We zullen proberen om morgen wat foto's te plaatsen van de afgelopen dagen.

Liefs en tot gauw! Remco & Helma.

3 opmerkingen:

  1. He Rem en Hel,

    Wat een mooie verhalen zeg! Valt me wel op dat er heel veel eten in voor komt!Haha! Van de hoeveel pizza's had Rem 2 stukken over??
    de Green Canyon moet ook heel erg gaaf zijn..tenminste..dat laat google me zien.

    Hier in NL zijn veel mensen aan het snotteren...including Bas. Die is natuulijk heeeeuuul erg ziek. Gek, want het is super lekker weer! Overdag zo'n 20 graden!!
    Ik geef misschien voor het eerst in 25 jaar wel een BBQ met mn verjaardag..haha!

    Nou goed, ben benieuwd naar jullie foto's!

    -x- Bas en Selma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Remco en Helma !

    Ik ben benieuwd naar de foto's maar svp geen Remco in een zwembroek of zoiets he hahahaha. Veel plezier daar en je ziet ik blijf jullie volgen.

    Edwin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi "Kinders", Selamat pagi anak anka!!!

    Wat weer een mooie berichten vanuit Indonesië.
    We lezen dat jullie veel tripjes maken maar op krachten blijven door veel te eten;-)

    Wat zullen de zandvlooien etc op de plantage genoten hebben van de sushi ! selamat makan!!!!

    Wij zijn weer aan het werk wat niet meevalt met de jetlag nog in de botten, maar na een weekje zijn we waarschijnlijk weer helemaal gewend.

    Hopelijk horen we snel weer van jullie en zien we wat foto's van jullie twee in die prachtige wereld!

    We wensen jullie een baik-baik selamat jalan!
    Ciuman ciuman dari Belanda,
    Jaap en Magda

    BeantwoordenVerwijderen