zaterdag 26 september 2009

Yogyakarta

Hoi allemaal,

Vanuit Wonosobo (waar we brak wakker werden, omdat we een hotel hadden met als binnenplaats een garage waar dus autoalarmen afgingen e.d!) zijn we ' s ochtends vroeg vertrokken naar het Dieng Plateau. De rit hier naar toe was echt heel mooi! Het plateau hadden we ons iets groter voorgesteld. Toch was dit de moeite waard om gezien te hebben. Deze hoogvlakte wordt gevormd door de bodem van een krater van een ingestorte en uitgedoofde vulkaan. De natuur is er een beetje spookachtig. Dieng betekent dan ook 'woonplaats van de goden'. Op het plateau staan oude tempelds. Na het plateau zijn we doorgereden naar Kawah Sikidang. Dit is een kratermeer met kolkende en kokendhete moddermassa en opstijgende zwaveldampen. Dit was erg gaaf om te zien, je moest af en toe wel je neus dicht houden.... Daarna zijn we naar Telaga Warna (het meer der kleuren) gegaan. Hier hebben we een korte wandeling gemaakt. Afhankelijk van het licht neemt het zwavelhoudende water de kleuren geel, lichtblauw, turkoois of donkerblauw aan. Op de foto kun je zien dat dit bij ons turkoois is. Omdat het droogseizoen is stond er niet heel veel water in het meer. Daarna zijn we doorgereden naar Magelang. Vanuit hier konden we lopend naar de Borubudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Hier zijn we de volgende ochtend om 6 uur naar toe gegaan. Dan is het nog redelijk rustig. Het was erg indrukwekkend! De tempel bestaat uit verschillende lagen. Deze lagen moet je met de wijzers van de klok meelopen. Ook staan er veel tekeningen in de stenen gegrafeerd. Onze gids heeft hier een paar mooie verhalen bijverteld. De Borobudur heeft de vorm van een boeddhistische mandala. Dit is de symbolische weergave van de kosmos. Ook de natuur en het uitzicht zijn prachtig! na dit bezoek zijn we doorgereden naar Yogyakarta. We hebben eerst een vliegticket naar Bali geboekt. Dezelfde vlucht als Patrick en Klaartje. We vetrekken over 3 uur. We zitten trouwens businessclass en dat voor een paar tientjes. We maken nog wel en tussenlansding in Surabaya. We zitten in een heerlijk klein questhouse met lekker eten, schone kamer en een mooi zwembad en uiteraard niet te vergeten: gratis internet! Nou, we nemen nog een duikje en ons volgende berichtje is dus vanaf Bali.
Liefs, Remco & Helma.
Dieng Plateau

Telaga Warne (het meer met kleuren)

Borobudur

Op de Borobudur

Prachtige boeddha's op de Borobudur

donderdag 24 september 2009

Wonosobo

Hallo allemaal,

Inmiddels zitten we in Wonosobo. Gisteren hebben we een relaxt dagje bij het zwembad gehad. In de middag hebben we allemaal een massage genomen. My God!! Wat een pijn! Althans bij mij. Rem had nergens last van, ze wilde Rem overal masseren. Als ik schrijf overal, dan bedoel ik ook OVERAL :-) Rem heeft nu wel een stijve nek, beetje raar, haha. Patrick heeft zich op de Indonesische manier laten masseren nl met een munt. Hierdoor laat het bindweefsel los en dit zou goed zijn voor zijn rugpijn. Hij zag me eruit! Het leek wel of hij met een stuk bamboe was geslagen! Hij beweert dat hij nu wel minder pijn heeft... Vanochtend zijn we vroeg vertrokken. Eerst hebben we bijna 4 uur gevaren. We kwamen langs verschillende kleine dorpjes en mangrovebossen. De tocht was heel mooi! Onze chauffeur stond ons op te wachten in het dorpje waar we aankwamen. Toen we hier aan wilden meren, hadden we bijna een aanvaring met een joekel van een boot! Toen de locals begonnen te schreeuwen, zagen we het al fout gaan, maar het ging allemaal maar net goed. Daarna moesten we nog 5 uur rijden naar Wonosobo. Onderweg hebben we lekker gegeten in een tentje waar je op kussens (dun matje) aan een laag tafeltje zit. We hebben net wat gegeten en gaan zometeen lekker pitten. Rem had als toetje een bananasplit genomen. Hij dacht dat er witte chocoladarasp op het ijs zat, maar dit bleek gewoon geraspte kaas te zijn! Wat een combi, maar goed, Rem bikt alles :-) Morgenvroeg vertrekken we naar het Djieng Plateau. Daarna rijden we door naar Yogjakarta. Tot mails!

Liefs. Remco & Helma.

dinsdag 22 september 2009

Pangandaran

Hoi,

Allereerst zoals beloofd staan onder dit bericht wat foto’s van de afgelopen dagen.

Vandaag hebben we de Green Canyon bezocht. Om de canyon te bereiken moest je een bootje huren. Omdat het (jawel hier gaan we weer) suikerfeest is en veel mensen vakantie vieren met familie is het overal erg druk. Dus ook hier waren er 100 wachtenden voor ons. Je kreeg een ticket met een nummer. Wij hadden nummer 181 en men was pas bij 103. Dit betekende dat we meer dan een uur moesten wachten. Na een tijdje kregen Patrick en Remco het idee om ons kaartje tegen betaling te ruilen met die van iemand anders. En ja hoor, voor bijna 10 euro wilde iemand wel ruilen. Kortom:eigenlijk hebben ze gewoon iemand omgekocht. Maar we konden wel meteen met de boot mee (we hadden nu nummer 107) richting Green Canyon. Het tochtje er naar toe was echt heel mooi! Na een klein kwartier kwamen we bij de Green Canyon aan en moesten we verder zwemmen. We zijn door de kloof gezwommen en soms moesten we een stukje klimmen. Uiteindelijk kwamen we bij een paar mooie watervallen uit. Ook zijn we nog van een rots gejumpt. S’ middags zijn we naar een klein wit strandje gegaan. We konden er vanaf het strand van Pangandaran met een bootje naar toe. Zo gezegd, zo gedaan, maar er waren hele hoge golven, zodat we er 20 minuten over gedaan hebben om door de branding te varen. Op een gegeven moment ging er een golf dwars door de boot heen, we waren zeiknat! Wij niet alleen, ook onze tassen! Was ik even blij met de waterdichtje zakjes van papa Theo!! Op het strand hebben we lekker in de zon geluierd. Wat heel vaag is, is dat veel Indonesiers met ons op de foto willen! Het schijnt dat ze in een Kampung (dorpje) wonen en nu met het suikerfeest vakantie vieren in eigen land en nog nooit blanke personen hebben gezien. Ze vragen soms zelfs om een telefoonnummer of emailadres. Dat gaat natuurlijk wat ver. We voelen ons soms net filmsterren, haha. Overmorgen vertrekken we naar Wonosobo. Vanuit hier is het Dieng Plateau te bezichtigen. Waarschijnlijk blijven we hier 1 nacht. Daarna rijden we door naar Yogyakarta. Omdat we wat langer op Bali willen verblijven, vliegen we net zoals Patrick en Klaartje naar Bali vanuit Yogya. We moeten dus nog een ticket regelen. Till next time!
Liefs van ons!
Hieronder nog wat foto's op weg naar de Green Canyon.

Foto's


Kampung Naga


Rijstvelden


Een van de mooie uitzichten onderweg van Bandung naar Pangandaran


Rem op een oude Vespa


COCKTAILS!!


Uit eten met Patrick en Klaartje in het restaurant in Bandung.

Waterval in Maribaya

Bij de Prahu vulkaan


Ochtendwandeling op de theeplantage in Malabar


Questhouse op de theeplantage in Malabar

maandag 21 september 2009

Malabar en Bandung

Hello!

We hebben een tijdje niet kunnen bloggen, maar hier zijn we dan weer. Dit keer vanuit Pangadaran, een plaatsje aan het strand. Een paar dagen geleden zijn we dus uit Bogor weggereden naar de theeplantage in Malabar. We reizen dus samen met Patrick en Klaartje en zij hebben een prive chauffeur. We zijn om 8 uur 's ochtends vertrokken en kwamen pas s' avonds om 7 uur aan. We hebben er zo lang over gedaan omdat het hier einde ramadan is en dus suikerfeest. Iedereen gaat dan naar familie toe om dit te vieren. Er stonden dus kilometers lange files. Tussen de middag hebben we bij een grote mall gelunchd. Klaartje kwam op het idee om sushi voor onderweg mee te nemen. Ze wees er een paar aan en gaf aan er van elk een stuk of 4 te willen hebben. Het duurde en duurde en eindelijk hadden ze alles ingepakt en moest ze omgerekend 35 euro betalen. In de auto bleek dat ze 4 porties van 10 stuks had gekregen! Bij overmaat van ramp viel de zak met sushi bij de theeplantage van het muurtje af! Kortom: dure sushi met kaviaar. In het gebied naar de theeplantage zag je duidelijk hoe heftig de aardbeving van een paar weken geleden is geweest. Overal zag je ingestorte huizen en er stonden tenten van het rode kruis voor opvang van de mensen. Eenmaal aangekomen bij het guesthouse op de theeplantage bleken wij de enigen te zijn! Na een warm douche (dachten we, was dus koud!) zijn we gaan eten bij een lokaal restaurantje. Deze ging speciaal voor ons open. Het is suikerfeest, dus eigenlijk zat ie al dicht. Na een nacht in een muf hok met koud water en 15 muggen (Die Rem overigens allemaal heeft gekild voor het slapen gaan) zijn we vroeg op gestaan om met Patrick en Klaartje een ochtendwandeling (jalan jalan) over de theeplantage te maken. Dit was een schitterend wandeling bij zonsopgang! Daarna hebben we buiten (makan dilouar) ontbeten op de veranda. Na het ontbijt zijn we naar een theefabriek gereden. Hier werd ons het proces van thee maken uitgelegd. Hierna zijn we doorgereden naar Bandung.

Na weer de hele dag gereden te hebben kwamen we dus aan in Bandung. We zijn meteen doorgereden naar Jeansstreet. De naam zegt het al: een straat vol met allerlei outletwinkeltjes. Rem heeft bij en Rambowinkel een korte camouflagebroek gekocht. Het enige hotel wat nog beschikbaar was, was het Preangerhotel. Een luxe hotel, aangezien er een roltrap inzat! Het leek wel een warenhuis. Na deze lange zit, hebben we een heerlijke (warme) douche genomen en zijn we lekker wezen eten bij de Pizzahut. Rem heeft nog een goede daad verricht, want de 2 stukken pizza die hij over had, heeft hij aan een zwerver gegeven. Het is tenslotte suikerfeest.
De volgende dag zijn we eerst naar de actieve Prahu vulkaan gegaan. We moesten via een junglepad naar de vulkaan lopen. Je zag het water gewoon borrelen (koken) en je kon met je voeten in een natuurlijk sulfurbad gaan zitten. Rems voetjes zijn nog zachter dan dat deze al waren. Al met al , was het best indrukwekkend om te zien!
Hierna zijn we doorgereden naar de warmwaterbronnen van Ciater. Dit bleek achteraf gewoon een aangelegd park te zijn met 2 zwembaden. Beetje jammer, dus na een lunch genuttigd te hebben, hebben we een 2e poging ondernomen en zijn we naar de bronnen van Maribaya gereden. Ook dit was een park, maar wel met een zeer grote natuurlijk waterval (kodak-moment). Verder was het park erg verwaarloosd. Er lag veel afval in het water, echt zonde.
Na deze belevenis zijn we naar een restaurantje gereden op een berg. Vanuit hier had je een prachtig uitzicht over Bandung. Het eten was super! Het koste maar liefst 1 miljoen rupiah! Dat is zo'n 70 euro voor 4 personen. Geen geld dus. We hadden zelfs een heerlijke cocktail! Daarna zijn we met onze tijdelijke chauffeur (de chauffeur van Patrick en Klaartje hadden we een vrije dag gegeven, zodat hij bij zijn familie kon zijn met het suikerfeest) naar zijn huis gegaan en mochten we een kijkje binnen nemen en hebben we koffie gedronken met zijn familie en gezien hoe hij leeft.

Vandaag zijn we dus weer vertrokken uit Bandung. We wilden eerst nog een vulkaan bezoeken en met bamboevlotten een meertje oversteken, maar omdat het wederom druk was op de weg, hebben we besloten om dit over te slaan. Wel zijn we nog gestopt bij een dorpje aan de weg. Hier kregen we uitleg over hoe de mensen leven. Dit was interessant om te zien.

Morgen gaan we naar de Green Canyon en 's middags naar een wit zandstrand.
Zometeen eerst lekker slapen (in ons questhouse met openluchtbadkamer!).
We zullen proberen om morgen wat foto's te plaatsen van de afgelopen dagen.

Liefs en tot gauw! Remco & Helma.