dinsdag 22 september 2009

Pangandaran

Hoi,

Allereerst zoals beloofd staan onder dit bericht wat foto’s van de afgelopen dagen.

Vandaag hebben we de Green Canyon bezocht. Om de canyon te bereiken moest je een bootje huren. Omdat het (jawel hier gaan we weer) suikerfeest is en veel mensen vakantie vieren met familie is het overal erg druk. Dus ook hier waren er 100 wachtenden voor ons. Je kreeg een ticket met een nummer. Wij hadden nummer 181 en men was pas bij 103. Dit betekende dat we meer dan een uur moesten wachten. Na een tijdje kregen Patrick en Remco het idee om ons kaartje tegen betaling te ruilen met die van iemand anders. En ja hoor, voor bijna 10 euro wilde iemand wel ruilen. Kortom:eigenlijk hebben ze gewoon iemand omgekocht. Maar we konden wel meteen met de boot mee (we hadden nu nummer 107) richting Green Canyon. Het tochtje er naar toe was echt heel mooi! Na een klein kwartier kwamen we bij de Green Canyon aan en moesten we verder zwemmen. We zijn door de kloof gezwommen en soms moesten we een stukje klimmen. Uiteindelijk kwamen we bij een paar mooie watervallen uit. Ook zijn we nog van een rots gejumpt. S’ middags zijn we naar een klein wit strandje gegaan. We konden er vanaf het strand van Pangandaran met een bootje naar toe. Zo gezegd, zo gedaan, maar er waren hele hoge golven, zodat we er 20 minuten over gedaan hebben om door de branding te varen. Op een gegeven moment ging er een golf dwars door de boot heen, we waren zeiknat! Wij niet alleen, ook onze tassen! Was ik even blij met de waterdichtje zakjes van papa Theo!! Op het strand hebben we lekker in de zon geluierd. Wat heel vaag is, is dat veel Indonesiers met ons op de foto willen! Het schijnt dat ze in een Kampung (dorpje) wonen en nu met het suikerfeest vakantie vieren in eigen land en nog nooit blanke personen hebben gezien. Ze vragen soms zelfs om een telefoonnummer of emailadres. Dat gaat natuurlijk wat ver. We voelen ons soms net filmsterren, haha. Overmorgen vertrekken we naar Wonosobo. Vanuit hier is het Dieng Plateau te bezichtigen. Waarschijnlijk blijven we hier 1 nacht. Daarna rijden we door naar Yogyakarta. Omdat we wat langer op Bali willen verblijven, vliegen we net zoals Patrick en Klaartje naar Bali vanuit Yogya. We moeten dus nog een ticket regelen. Till next time!
Liefs van ons!
Hieronder nog wat foto's op weg naar de Green Canyon.

2 opmerkingen:

  1. Heej filmsterren,

    Leuk geschreven jullie verhalen. Net wat voor Remco om de boel te gaan omkopen. Vergeet niet da jullie vakantie hebben en de tijd moet nemen.
    Veel plezier in Bali.

    Liefs de duckies.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw fantastische fotoos....heerlijke verhalen.....goed weer....lekker eten....en straks Bali! Wat willen we nog meer?....???? Enne...hier....een fijne nazomer....lekker weer...net gezellig bezoek van een lief klein menneke hier....dus vooral relaxed werken.....geniet lekker verder.

    Dikke knuf!

    Angi

    BeantwoordenVerwijderen