woensdag 30 september 2009

Amed

Hallo allemaal,

Hier zijn we weer! Dit keer vanuit Amed. Gisteren zijn we vertrokken met onze huurauto uit Ubud. Het rijden gaat goed! Rem is ondertussen wel wat gewend.... Het enige lastige is dat hier niet zoveel borden staan, waarop de plaatsen worden aangegeven. Maar we zijn erachter dat als een plaats toevallig wel op een bord staat en op het volgende bord niet, dan moeten we gewoon rechtdoor, haha. Gisteren dus een prachtige route gereden door vulkaanlandschap en rijstvelden. Onderweg hebben we Goa Lawah bezocht. Dit is een tempel in een grot met honderden vleermuizen. S' middags hebben we gelunchd in Candidasa. Het restaurantje zat bij een hotel aan de zee! Daarna zijn we doorgereden naar het waterpaleis in Tirtangangga. Op dit terrein wonen nog nakomelingen van de koninklijke familie. Er staan veel beelden in de vijvers. Hier wilden we een verfrissende duik nemen, maar het 'zwembad' stelde niet veel voor, dus zijn we doorgereden naar Amed, een rustig dorpje aan zee. We zitten in een prachtig resort (het is laagseizoen, dus het is betaalbaar, beter!) aan zee dus en met de vulkaan op de achtergrond. We hebben een kamer met een soort inloopdouche. We gaan nu een paar uurtjes lekker luieren bij het zwembad en dan rijden we vanmiddag richting Lovina. Dit is een prachtige route langs de noordkust van Bali. In Lovina hopen we dolfijnen te spotten. Tot de volgende keer!
Liefs, Remco & Helma.
Goa Lawah, vleermuizengrot
Het waterpaleis in Tirtangangga

Ons verblijf in Amed. Zwembad met de zee op de achtergrond

2 opmerkingen:

  1. Heej,

    Hebben jullie de vleermuizen ook bezocht in de tempel?
    Wat een hobby hebben jullie.Dolfijnen zijn nog wel iets leukere beesten.
    Het schiet al weer op voor julie he! Veel te snel natuurlijk.
    Geniet van elkander en veel plezier toegewenst van de duckies.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi lieverds,
    Toch even geschrokken, toen we de beelden zagen van een door een flinke aardbeving getroffen Sumatra.Zelfs op Java[Jakarta] kon men de beving voelen, dus heel fijn dat jullie op Bali zijn!
    Wat een mooie foto's, leuk om met jullie mee te kijken naar de vele bezienswaardigheden.
    Wat een rijke cultuur, het is een 'droom'bestemming, goede keus.
    Miranda[kapper Cor]is ook op Bali geweest en vertelde mij alles al over Lovina.En...Dolfijnen gespot??
    Remco hoe is het met je, nog last van de 'zon'verbrande borst?
    Hier alles gezond:dit weekend een verjaardag,een bezoek van famlie én een etentje, het kan niet op.tot schrijfs, dikke X mama en papa

    BeantwoordenVerwijderen